Marketing and Communication Solutions addressing +100 Business & Professional Communities

Programul national de comunicare profesionala in domeniul malpraxisului

Rolul malpraxisului medical intr-un sistem de sanatate modern

Reclamatiile privind malpraxisul medical au crescut, oamenii au devenit mai constienti de drepturile lor, iar aceasta se incadreaza intr-o tendinta la nivel mondial de a initia actiuni in cazul in care pacientii sufera de complicatii sau mor in mod neasteptat. 

Este un domeniu in care legislatia ar trebui adaptata. Cazurile semnalate au fost solutionate, fara a exista, insa, o practica uniforma. Neuniformitatea solutionarii are efect si asupra modului si ritmului de imbunatatiri a procedurilor si practicilor de lucru, aspect cu impact direct in cresterea calitatii actului medical. In spitalele de stat, numarul actiunilor instituite este mult mai mare decat cel instituit in sectorul privat de asistenta medicala.

Obiectiv

Realizarea unui set de propuneri cu privire la alinierea legislatiei romanesti la cea Uniunii Europene in domeniul malpraxis-ului medical

Grup tinta

Parlamentari din comisiile de buget-finante si sanatate; Management spitale publice si private; Avocati

Implementare

Program de 4 dezbateri profesionale la care participa reprezentati ai grupului tinta. Evenimentele se vor desfasura in cadru restrans, care sa permita discutiile si dezbaterile intre participanti, astfel incat toti cei prezenti sa isi poata exprima punctele de vedere. Dezbaterile vor fi moderate, iar dupa fiecare editie va fi realizat un raport care surpinde principalele idei si care va fi distribuit participantilor, dar si altor membri ai programului.

Intalnirile au loc in cursul serii, in timpul cinei, iar formatul restrans si locatia vor asigura o atmosfera propice schimbului de idei.

l

Calendar 2019

4 dezbateri, in Bucuresti: 26 iunie, octombrie, noiembrie, decembrie

Pachet Partener – 3,000 Eur (+TVA)/program

N

PARTICIPARE

Max. 2 reprezentanti ai Partenerului principal

N

TEMATICA

Posibilitatea de a propune teme de dezbatere

N

INVITATI

Posibilitatea de a propune invitati pentru dezbatere

N

RAPORT

Posibilitatea de a propune continut pentru raportul post-eveniment ce va fi transmis participantilor

Programul national de comunicare profesionala in domeniul educatiei financiare

Educatia financiara in Romania

Analiza sistemului educational din Romania concluzioneaza deseori lipsa partii aplicate si faptul ca elevii si, mai tarziu studentii, nu dobandesc abilitati si cunostinte practice la finalizarea ciclurilor scolare. In acest context, unul dintre subiectele care necesita o atentie deosebita este cel al educatiei financiare, care sa obisnuiasca tinerii cu termeni si practici de actualitate si sa ii pregateasca pentru activitatile din viata de zi cu zi.

Organizatii non-guvernamentale si asociatii profesionale au demarat deja proiecte independente de curricula, pe care le deruleaza in scoli si universitati, insa este necesara o strategie nationala, unitara, implementata in sistemul educational universitar si pre-universitar.

Grup tinta

 Reprezentanti ai Ministeruleui educatiei si Ministerului de finante; Comisiile de educatie din Parlament; Management de licee si universitati

Parteneri institutionali

Programul va fi propus spre sustinere institutionala catre:

Implementare

Program de 2 dezbateri profesionale la care participa reprezentati ai grupului tinta. Evenimentele se vor desfasura in cadru restrans, care sa permita discutiile si dezbaterile intre participanti, astfel incat toti cei prezenti sa isi poata exprima punctele de vedere. Dezbaterile vor fi moderate, iar dupa fiecare editie va fi realizat un raport care surpinde principalele idei si care va fi distribuit participantilor, dar si altor membri ai programului si care va fi publicat pe www.edumanager.ro. Intalnirile au loc in cursul serii, in timpul cinei, iar formatul restrans si locatia vor asigura o atmosfera propice schimbului de idei.

Insertii in alte proiecte

Educatia financiara in Romania va beneficia de promovare in cadrul Galei Edumanager, program de traditie al Oameni si Companii, care premiaza proiectele de succes implementate de unitatile de invatamant din tara. O sectiune speciala dedicata educatiei financiare se va regasi in lista in care scolile si universitatile pot inscrie proiecte desfasurate in acest domeniu.

O competitie digitala va fi organizata pe portalul www.edumanager.ro. Echipe de elevi, sub coordonarea catedrelor de matematica, pot realiza planuri de cursuri pe tema educatiei financiare, pe care le vor uploada in sectiunea dedicata ce va fi creata pe portal. Un juriu format din reprezentanti ai grupului tinta si ai partenerilor institutionali va analiza si evalua proiectele si va desemna cele mai bune propuneri.

l

Calendar 2019

2 dezbateri, in Bucuresti: septembrie si noiembrie

Pachet Partener – 3,000 Eur (+TVA)/program

N

PARTICIPARE

Max. 2 reprezentanti ai Partenerului prezenti la dezbaterile profesionale si Gala Edumanager.ro

N

TEMATICA

Posibilitatea de a propune teme de dezbatere

N

INVITATI

Posibilitatea de a propune invitati pentru dezbatere

N

RAPORT

Posibilitatea de a propune continut pentru raportul post-eveniment ce va fi transmis participantilor

N

JURIU

Posibilitatea de a face parte din juriul care va evalua proiectele inscrise in competitia digitala