Marketing and Communication Solutions addressing +100 Business & Professional Communities

România este una dintre cele mai spectaculoase piețe europene, în general, deși cea mai puțin previzibilă, dar și cea mai explozivă piață de medicină veterinară, din toată Europa de Est. Este părerea exprimată de Șef. lucr. Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru, în cadrul celei de-a treia ediții a Congresului European de Nefrologie Veterinară, organizat în perioada 22-23 februarie, la Crystal Palace Ballrooms București.

”Suntem una dintre cele mai spectaculoase piețe, în general, deși cea mai puțin previzibilă, dar și cea mai explozivă piață de medicină veterinară, din toată Europa de Est. Gradul de dezvoltare al acestui domeniu este fulminant. De la an la an, provocările sunt mai mari, rezultatele sunt mai bune, iar medicii veterinari evoluează spectaculos, odată cu profesia. În materie de salturi spectaculoase, aș menționa numărul de evenimente de calitate pe an, numărul de participanți și numărul de medici veterinari care pleacă anual în străinătate să învețe, la congrese, workshop-uri, dar care se întorc apoi în țară”, a explicat Vițălaru, care este și președintele de onoare al Societății Române de Nefrologie Veterinară HEMODIALIVET.

Potrivit acestuia, cea mai importantă provocare în domeniul medicinei veterinare este pregătirea continuă, uptodate-ul în ceea ce înseamnă aparatura și cursurile personale pentru medici, în primul rând, în ceea ce privește marketing-ul medical. ”Partea de management medical cred că ar trebui externalizată. Puțin personal-branding, marketing medical și pregătire cobtinuă, plus investiții în aparatură cred că sunt principalele provocări ale acestui sector”, a explicat medicul.

În ceea ce privește ambițiile sale pentru acest an, Alexandru Vițălaru a vorbit despre publicarea unei cărți în străinătate și o activitate mai susținută în online. ”Provocarea mea principală este să intru în online mai mult, să fiu mai puțin ocupat, decât în prezent. Să încep să fac telemedicină, să fac webinaruri și o provocare imensă va fi să-mi public cartea la o editură străină. Am mai multe cărți în lucru, am cărți publicate în România în limba engleză, dar vreau să ajung și afară”, a explicat dr. Vițălaru.

Congresul European de Nefrologie Veterinară a reunit specialiști în patologia animalelor de companie, cu preocupări în domenii precum: nefrologie, cardiologie, patologie, parazitologie și medicina internă. Cea de-a treia ediție a găzduit 550 de medici veterinari din România și din alte 14 țări, printre care Rusia, SUA, Marea Britanie și Germania. Participanții au discutat despre soluții pertinente pentru problemele și provocările clinice, aflate în corelație directă cu patologia nefro-urologică a animalelor de companie.

 

Cine este Dr. Bogdan Alexandru VIȚĂLARU

A terminat Facultatea de Medicină Veterinară București în 2004, este Doctor în Medicină din 2009, Master în medicină veterinară. Pe parcursul anilor a urmat specializări în Austria, Italia, Germania, cursuri ESAVS și numeroase workshopuri de ecografie, urgențe, nefrologie și hemodializă. Este titular al cursului de Medicină Veterinară de Urgență la Facultatea de Medicină Veterinară București. Cea mai mare parte a activității sale este dedicată nefrologiei și dializei la animalele de companie, conducând singurul centru BBraun de hemodializă veterinară din lume. În prezent, este Președintele de Onoare al Societății Române de Nefrologie Veterinară HEMODIALIVET. Este lector pentru numeroase conferințe și workshopuri naționale și internaționale. Este redactor și colaborator la numeroase reviste de specialitate, având peste 100 de articole publicate.